Drenthe voelt mee met Oranje-afvaller: 'Begrijp dat hij zich achter de oren krabt'

Maatsen gesteund: 'Heb ook gehad dat ik presteerde, maar geen Oranje-oproep kreeg'

31 mei om 17:19
Laatste update: 31 mei om 17:21

Royston Drenthe kan zich voorstellen dat Ian Maatsen niet blij is, nu hij buiten de definitieve EK-selectie van Oranje is gevallen. Drenthe voelde zich tijdens zijn eigen loopbaan ook wel eens genegeerd bij Oranje.

Woensdag maakte bondscoach Ronald Koeman zijn definitieve EK-selectie bekend. Maatsen was daarbij de opvallendste afvaller. Bij Voetbal International laat Drenthe zijn licht schijnen over de situatie. "Gedurende mijn carrière heb ik ook wel in fases gezeten, waarbij ik dacht: wacht even, ik heb deze maanden toch echt naar behoren gepresteerd? Maar dan werd ik niet opgeroepen", zegt de gestopte linkspoot, die zelf tot één optreden in Oranje kwam.

"Het kan natuurlijk met meerdere dingen te maken hebben", gaat Drenthe verder over de absentie van Maatsen. "Ik heb nooit een Champions League-finale gespeeld, maar ik kan best begrijpen dat Ian Maatsen zich even achter zijn oren krabt. Een Champions League-finale spelen is niet voor iedereen weggelegd. Het betekent ook dat hij naar behoren heeft gepresteerd, richting de finale."

Zaterdag staat de Champions League-finale tussen Real Madrid en Borussia Dortmund op de rol. De verwachting is dat Maatsen aan de aftrap verschijnt. De Nederlander is sinds zijn komst bij Dortmund een vaste waarde.