Hansi Flick wil Westermann naar FC Barcelona halen

Opvallend: 'voormalig Ajax-flop wordt assistent-trainer van Flick in Barcelona'

31 mei om 19:33
Laatste update: 31 mei om 19:43

Hansi Flick gaat Heiko Westermann toevoegen aan de technische staf van FC Barcelona. Dat melden diverse Spaanse media, waaronder Mundo Deportivo. De oud-verdediger speelde in het verleden één seizoen bij Ajax

Peter Bosz haalde Westermann in 2016, op aanraden van Rafael van der Vaart, naar Ajax. De Amsterdammers namen hem destijds transfervrij over van Betis Sevilla, daar waar Westermann zich de Spaanse taal meester heeft gemaakt. Mede om die reden wil Flick hem als één van zijn rechterhanden in Barcelona. 

De inmiddels veertigjarige Westermann vertrok na zijn korte en teleurstellende Ajax-periode naar Austria Wien, waar hij zijn schoenen aan de wilgen hing. De voormalig stopper begon vervolgens als trainer. De laatste jaren was hij werkzaam bij de Duitse voetbalbond, waar hij onlangs de verantwoordelijkheid kreeg voor de O19-groep. 

De komst van Westermann is nog niet officieel, maar lijkt slechts een kwestie van tijd. Wel is al duidelijk dat Markus Sorg en Toni Tapalovic de andere twee assistenten van Flick worden.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!