Conte nieuwe trainer van Napoli

Romano weet het zeker: Conte heeft nieuwe job te pakken, trainer terug in Serie A

31 mei om 20:10

De kogel is door de kerk: Antonio Conte wordt de nieuwe trainer van Napoli. Volgens transferexpert Fabrizio Romano zijn alle puntjes op de i gezet, en is het een kwestie van tijd voordat de Italiaanse oefenmeester gepresenteerd wordt. 

Deze week klonken er al geluiden over een eventuele samenwerking tussen Napoli en Conte. Inmiddels zijn de club en de trainer tot een akkoord gekomen. Alle contractdetails zijn besproken. Welke stafleden Conte zal krijgen in Napels is nog niet duidelijk, maar duidelijk is wel dat hij daar zelf een grote invloed op zal uitoefenen. 

De 54-jarige oefenmeester gaat bij de landskampioen van het seizoen 2022/23 zijn handtekening zetten onder een contract tot medio 2027. Conte gaat in de Italiaanse havenstad een jaarsalaris van naar verluidt acht miljoen euro opstrijken. 

Napoli hoopt dat er met de komst van Conte wat rust in de tent komt. De club heeft op zowel sportief als op trainersvlak een zeer onstuimig seizoen achter de rug. Na de Scudetto van 2023 nam Rudi Garcia het stokje over van Luciano Spalletti. Garcia werd na 136 dagen op straat gezet, waarna Walter Mazzarri het overnam. Die hield het met 97 dagen nóg korter vol. Francesco Calzona maakte het seizoen als interim af.

Conte keert zodoende terug in de Serie A. De oud-middenvelder was als hoofdtrainer eerder werkzaam bij Arezzo, Bari, Atalanta Bergamo, Siena, Juventus, de Italiaanse voetbalbond, Chelsea, Internazionale en Tottenham Hotspur.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!