Dumfries én Internazionale horen straf voor tonen Hernández-spandoek

Italiaanse bond grijpt in: Dumfries én Inter horen straf voor Hernández-spandoek

31 mei om 21:25
Laatste update: 31 mei om 21:37

Denzel Dumfries én Internazionale moeten een boete van vierduizend euro betalen, omdat de wingback tijdens het kampioensfeest van zijn ploeg een beledigend spandoek over Theo Hernández toonde. In een persbericht spreekt de Italiaanse voetbalbond van 'respectloos en beledigend gedrag' richting de Fransman.

Dumfries hield na het kampioenschap een spandoek in de lucht, waarop hij werd afgebeeld met een hond aan de lijn. Die hond moest AC Milan-verdediger Hernández voorstellen. De Italiaanse voetbalbond houdt zowel Dumfries als zijn club Inter verantwoordelijk voor het voorval.

Via Instagram ging Dumfries eerder al door het stof. Hij gaf aan dat hij zijn actie zelf ook 'ongepast' vond. 'Ik ben een speler die van rivaliteit in het voetbal houdt. Het is een cruciaal onderdeel van elk spel. Maar ik besef dat het een beoordelingsfout van mijn kant was, en helemaal geen intelligent gebaar', viel er daags na het incident te lezen.

Beide kemphanen komen elkaar op het EK 2024 naar alle waarschijnlijkheid weer tegen. Op 21 juni staat Nederland tegenover het Frankrijk van Hernández. De wedstrijd wordt gespeeld in Leipzig.