Oranje Leeuwinnen doen goede zaken in EK-kwalificatie: koppositie is veroverd

Oranje Leeuwinnen doen goede zaken in EK-kwalificatie: koppositie is veroverd

31 mei om 22:40
Laatste update: 31 mei om 23:17

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdagavond goede zaken gedaan in het kader van kwalificatie voor het EK van 2025. Op Het Kasteel werd er met 1-0 gewonnen van directe concurrent Finland.

De stand in de groep van Nederland was vrijwel gelijk voor aanvang van dit belangrijke duel. Na een nederlaag op Italië (2-0) en een zege op Noorwegen (1-0) konden de Oranje Leeuwinnen vrijdagavond alleen aan kop gaan. Dan moest Finland in Rotterdam wel verslagen worden.

Hoewel beide ploegen nog wat voorzichtig aan de eerste helft begonnen, was het Nederland dat zonder genade uit de rust kwam. In minuut 65 uitte zich dit ook in de score. Lineth Beerensteyn maakte de eerste treffer van de Oranje Leeuwinnen. De ploeg van Andries Jonker drong nog wel verder aan, maar tot een tweede treffer kwam het niet meer. Verdedigend gaf het vrijwel niets weg gedurende het tweede bedrijf.

Voor Lieke Martens was dit een speciale avond. Na dertien jaar trouwe dienst stopt zij na deze interlandperiode met voetballen voor het nationale elftal. Vanavond nam de behendige buitenspeelster in tranen afscheid van het Nederlandse publiek. In minuut 93 werd haar een publiekswissel gegund.