Valentijn Driessen 'begrijpt niets' van Ajax

Driessen vol ongeloof over 'eerste grote Ajax-aankoop': 'Begrijp niet waarom'

1 juni om 07:11
Laatste update: 3 juni om 14:27

Valentijn Driessen snapt niets van het feit dat Ajax eerst een rechtsbuiten aan wil trekken in de komende transferperiode. In de podcast Kick-Off geeft de chef voetbal van De Telegraaf aan dat de Amsterdammers zich beter eerst op een andere positie kunnen richten.

"Ik begrijp niet helemaal waarom je vol voor een rechtsbuiten gaat, wat de eerste grote aankoop moet zijn", begint Driessen, die Steven Berghuis voorlopig rechtsvoorin zou posteren, stellig in de podcast van De Telegraaf. "Als je ziet wat een lekke verdediging ze afgelopen jaar hebben gehad. Daar is het lek voorlopig ook nog niet boven."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

"Ga nou eerst de gaten dichten waar het echt lekt, en dat is achterin. Wie wordt de nieuwe linksback? Welk tweetal gaat de centrale verdediging vormen? Ik denk dat je beter eerst daar naar kunt kijken om een goede defensie neer te zetten en daar vandaan verder te bouwen", adviseert Driessen. Collega Mike Verweij sluit één optie op linksback in ieder geval uit. "Owen Wijndal heeft geen toekomst bij Ajax."

Volgens Verweij hoopt Ajax op een goed EK van Josip Sutalo en Borna Sosa met Kroatië, zodat zij geld in het laatje kunnen brengen. "Dat ze die dan goed kunnen verkopen. Dan gaat er normaal gesproken een hoop vertimmerd worden achterin", stelt Verweij. Ook geeft hij aan dat Ajax bij een vertrek van het duo de ruimte heeft om nieuwe verdedigers aan te trekken. "Ze gaan proberen één op één te vervangen", besluit hij.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!