Ajax neemt Bentaleb over van Sparta

Ajax plukt jong talent weg uit Rotterdam: 'Heb dezelfde kwaliteiten als Timber'

31 mei om 12:01
Laatste update: 31 mei om 12:15

Marouane Bentaleb maakt de overstap van Sparta Rotterdam naar Ajax. Het vijftienjarige talent maakt komend seizoen deel uit van de O16 van de Amsterdammers. In gesprek met Ajax Showtime gaat de centrale verdediger in op zijn transfer.

Via amateurvereniging De Betrokken Spartaan kwam Bentaleb in de O8 van Sparta terecht. Na zeven jaar bij de Rotterdammers maakt de verdediger de overstap naar Ajax, waar Sparta een samenwerkingsverband mee heeft. Bentaleb twijfelde niet over zijn transfer. "Ik was heel blij", aldus de verdediger tegenover Ajax Showtime. "Als zo’n grote club als Ajax je wil hebben, dan wil je daar natuurlijk graag heen. Ik denk dat ik me bij Ajax me nog beter kan ontwikkelen."

"Ajax volgde me al langer, maar dit seizoen besloten ze me uit te nodigen voor een stage. In een aantal trainingen en wedstrijden heb ik mezelf dusdanig laten zien dat ze me graag wilden hebben", vervolgt Bentaleb, die zichzelf vervolgens voorstelt. "Ik ben een centrale verdediger die goed kan opbouwen en ook durft op te bouwen. Ik speel graag vooruit en wil mensen vrijspelen door in te dribbelen of iemand in te spelen door de as van het veld. Een centrale verdediger wiens kracht ligt in het opbouwen."

Als Bentaleb zichzelf moet vergelijken met een speler, is het Jurriën Timber. "We hebben dezelfde kwaliteiten, beiden goed aan de bal. Ik word heel enthousiast als ik naar hem kijk."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!