'Metz licht optie voor Ajax-miskoop Mikautadze'

'Ajax-miskoop hard op weg naar uitgang, eerste miljoenen stromen spoedig binnen'

30 mei om 21:00
Laatste update: 31 mei om 10:09

FC Metz heeft de optie tot koop van dertien miljoen euro voor Georges Mikautadze gelicht. Dat meldt De Telegraaf. De aanvaller moet alleen nog een persoonlijk akkoord zien te bereiken met de Franse club. 

Ajax nam Mikautadze afgelopen zomer voor om en nabij de zestien miljoen euro over van FC Metz. Na een halfjaar hadden de Amsterdammers genoeg gezien en volgde een verhuur aan zijn oude club. Door zijn uitstekende prestaties heeft de Franse club besloten de koopoptie van dertien miljoen euro op de Georgiër te lichten. Dat wordt in Amsterdam gezien als een win-winsituatie. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

De Telegraaf schrijft dat de Amsterdammers zich met het geld dat binnenkomt eindelijk kunnen gaan roeren op de transfermarkt. De nieuwe trainer Francesco Farioli moet op die manier een 'vliegende start' worden gegeven. 

Mikautadze maakte bij Ajax geen goede indruk. In negen wedstrijden voor de Amsterdammers kwam hij tot nul goals en assists. De verhuur aan Metz legde de Georgische EK-ganger geen windeieren. Mikautadze scoorde dertien keer en gaf vier assists in twintig Ligue 1-duels.

Het is nog maar de vraag of de aanvaller komend seizoen voor Metz speelt. Mikautadze werd de voorbije weken gelinkt aan een transfer naar AS Monaco. Stade Rennes en Atlético Madrid zouden ook op het vinkentouw zitten. 

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: