Ajax contracteert jeugdspeler Aaron Bouwman

Ajax contracteert piepjonge KKD-debutant: 'Dat is enige wat nog beter kan'

30 mei om 19:32

Ajax heeft talent Aaron Bouwman aan zich weten te binden. De verdediger tekent een driejarig contract bij de Amsterdammers. De overeenkomst gaat in op 1 juli 2024.

Bouwman is een zestienjarige verdediger die komend seizoen uitkomt voor de O19 van Ajax. In 2018 verruilde hij de jeugdopleiding van de Koninklijke HFC voor die van de Amsterdammers.

"Zelf had ik het niet verwacht", reageert Bouwman op het tekenen van zijn contract tegenover de clubkanalen. "Daar denk ik niet zoveel aan. Ik ben gewoon lekker bezig met voetballen, daar focus ik me op. Dit soort dingen komen er vanzelf bij kijken. Dat is extra mooi." De jeugdexponent was pas elf toen hij de overstap maakte naar Ajax. "De elfjarige Aaron had nog niet gedacht aan een contract hier. Die droom was er wel. Niet om een contract te krijgen, maar om bij deze club te spelen. Als dit dan uiteindelijk op mijn pad komt, is dat fantastisch."

De verdediger maakte zijn debuut in het profvoetbal al bij Jong Ajax. Bouwman mocht invallen in de Keuken Kampioen Divisie tegen Roda JC. "Dat gevoel was echt onbeschrijfelijk. Echt heel mooi." Vervolgens stelt Bouwman zichzelf voor. "Ik hou van indribbelen, heb veel lengte en fysieke kracht. Het enige wat ik nog kan verbeteren zijn kopduels en leiderschap achterin."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: