Ajax voert onderhandelingen over Noors talent Skaarud

'Ajax voert gevorderde gesprekken met Noorse club over jongste debutant ooit (16)'

30 mei om 15:33
Laatste update: 31 mei om 10:00

Ajax voert onderhandelingen met de Noorse club Lillestrøm SK over Daniel Skaarud, zo meldt TV2. Het zestienjarige talent doorliep al eerder een trainingsstage in Amsterdam en maakte daarin een uitstekende indruk.

Volgens de informatie van het Noorse medium TV2 zijn er vanuit Ajax meerdere aanbiedingen gedaan voor Skaarud. Op dit moment vinden er vergevorderde gesprekken plaats tussen de betrokken partijen over een mogelijke transfer in de zomer.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Vorig jaar was Skaarud al op trainingsstage bij Ajax en daarin maakte hij een goede indruk. De jongeling speelt op de linkerflank, maar kan ook als rechtsbuiten uit de voeten. TV2 weet te melden dat Lillestrøm openstaat voor een transfer van Skaarud, want dan heeft de club geld om zaken mee te doen op de transfermarkt. 'TV2 is niet op de hoogte van de bedragen die besproken worden, maar de verwachting is dat Skaarud naar de jeugdopleiding van Ajax gaat als de transfer doorgaat', besluit het medium.

Skaarud is de jongste debutant ooit in het shirt van Lillestrøm in de nationale competitie. Hij maakte zijn eerste minuten in de hoofdmacht zeven dagen na zijn zestiende verjaardag als invaller tegen Rosenborg. Vorig seizoen speelde het talent vijf keer in het eerste elftal. Deze jaargang kwam hij tot dusver eenmalig in actie in het bekertoernooi. 

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: