Aktürkoglu niet naar Ajax, maar naar Real Sociedad

'Ajax vist achter het net: toptarget Farioli verruilt Galatasaray voor Sociedad'

30 mei om 09:08

Ajax heeft zijn eerste blauwtje op de zomerse transfermarkt gelopen. Kerem Aktürkoglu gaat Galatasaray verruilen voor Real Sociedad. Volgens Turkse media had Francesco Farioli de 25-jarige aanvaller bovenaan zijn wensenlijst staan.

Farioli, de nieuwe trainer van Ajax, werkte in Turkije bij Alanyaspor en Fatih Karagümrük. Daar raakte hij dusdanig overtuigd van de kwaliteiten van Aktürkoglu, dat de Italiaan hem deze zomer naar Amsterdam wilde halen. Naar verluidt was de 28-voudig Turks international transferdoelwit nummer één voor de Italiaanse trainer. Er zou zelfs contact zijn geweest, maar Aktürkoglu komt niet naar Ajax.

Turkse media, waaronder Sabah Spor, melden dat Aktürkoglu en Galatasaray een akkoord hebben bereikt met Sociedad. De Spanjaarden wilden aanvankelijk twaalf miljoen euro neerleggen voor de aanvaller, maar dat bod werd afgeslagen door Galatasaray. Tussenkomst van Ajax leidde niet tot een ommezwaai. De Turken vroegen twintig miljoen euro van Sociedad en uiteindelijk is er een compromis gesloten. Aktürkoglu gaat naar verluidt voor vijftien miljoen euro naar La Liga.

Aktürkoglu speelt sinds september 2020 bij Galatasaray. Het afgelopen seizoen maakte hij indruk in de Süper Lig, waarin hij twaalf keer scoorde en zeven assists gaf. In de Champions League scoorde hij tweemaal tegen Manchester United.