Ajax en PSV concreet voor RSC Anderlecht-talent Onia Sake

'Ajax en PSV concreet in de markt voor Doku-opvolger (15) van Anderlecht'

30 mei om 14:21
Laatste update: 31 mei om 09:59

Ajax en PSV zijn concreet in de markt voor RSC Anderlecht-talent Jayden Onia Seke (15), zo meldt Het Nieuwsblad. Ook Lille OSC is nadrukkelijk geïnteresseerd in de diensten van de jonge vleugelaanvaller en de Belgische club hoopt tevens nog op een langer verblijf van het talent. 

Onia Seke vierde op 8 mei zijn vijftiende verjaardag en mag sinds die dag zijn eerste profcontract tekenen. De jongeling heeft vooralsnog geen verbintenis ondertekend bij RSC Anderelcht en zodoende is hij, buiten een opleidingsvergoeding, gratis op te pikken voor de geïnteresseerde clubs. Bij de Belgische club zou het jonge talent in de voetsporen van Jérémy Doku, inmiddels speler van Manchester City, moeten treden.

Volgens Het Nieuwsblad zijn er al meerdere Europese topclubs die de situatie van Onia Seke nadrukkelijk in de gaten houden. Anderlecht hoopt het talent te overtuigen met een interessant project op sportief vlak. 'Ajax, PSV en Lille – allemaal ploegen dicht bij huis – zijn voorlopig het meest concreet', klinkt het.

Onia Seke wordt omschreven als een tweebenige aanvaller die op beide flanken uit de voeten kan. Begin dit jaar werd hij voor het eerst opgeroepen voor België O15. In zijn eerste twee wedstrijden, tegen Engeland (2-4 overwinning) en Japan (2-3 nederlaag), was Onia Sake goed voor twee doelpunten en een assist. Bij Anderlecht speelde de dribbelaar afgelopen seizoen in het O18-elftal, enkele jaren boven zijn leeftijdscategorie.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: