Van den Berg: 'Liverpool belemmert toekomst'

Duitse en Nederlandse clubs willen Van den Berg: 'Liverpool belemmert toekomst'

1 juni om 07:20

Sepp van den Berg staat op de radar van Nederlandse topclubs, meldt De Telegraaf. De 22-jarige verdediger heeft van Liverpool echter een prijskaartje van dik twintig miljoen euro gekregen en dat vindt hij zelf te gortig.

Van den Berg maakte dit seizoen een sterke indruk bij FSV Mainz in de Bundesliga. Desondanks gaat hij er niet van uit dat hij zich straks bij Liverpool-manager Arne Slot hoeft te melden. Hij wil een transfer maken. Clubs in Duitsland, Nederland en Engeland zitten op het vinkentouw, maar de vraagprijs van The Reds is een obstakel.

De oud-speler van PEC Zwolle geeft een duidelijk signaal af. "Jullie straalden al die tijd geen vertrouwen in me uit, maar jullie willen wel mijn toekomst belemmeren. Ik wil wekelijks blijven spelen en mijzelf verder ontwikkelen", zegt hij in De Telegraaf. Van den Berg ziet zich wel in de Bundesliga blijven. "In Duitsland geniet ik van Dortmund-uit met 70.000 man, Bayern München-uit tegen Harry Kane, Stuttgart, Leipzig, Leverkusen, tegen dat soort clubs word ik elke week uitgedaagd."

Van den Berg liet zich de afgelopen jaren verhuren aan Preston North End, Schalke 04 en Mainz. Onder meer Jordan Henderson oordeelde tijdens één van de laatste voorbereidingen dat hij 'ready' was voor de Premier League-topclub. "Ik voelde me ook ’ready’. Ik begreep heus wel dat ik Van Dijk, Matip of Konaté er niet uit ging spelen. Maar ik vond dat ik daar wel meteen achter kon zitten. Toen ik opnieuw geen kans kreeg, zei ik: zoek het maar uit, ik wil weer weg."

Na niet nagekomen beloftes stuurt Van den Berg nu aan op een definitieve transfer. Hij ligt nog tot medio 2026 vast bij Liverpool, dat hem in 2019 voor twee miljoen overnam van PEC. The Athletic meldde deze week al dat Ajax één van de clubs met interesse is. Ook PSV is evenwel op zoek naar een rechter centrale verdediger.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!