'Nederlandse Liverpool-verdediger kent interesse van Ajax'

'Van den Berg kent interesse uit PL, Bundesliga en van Ajax'

28 mei om 13:07
Laatste update: 28 mei om 14:54

Liverpool heeft volgens The Athletic een prijskaartje van zo’n 23,5 miljoen euro aan Sepp van den Berg gehangen. De Nederlander krijgt naar verluidt eerst nog een kans in de voorbereiding onder Arne Slot, terwijl zowel Engelse en Duitse teams als ook Ajax geïnteresseerd zouden zijn in de verdediger.

Van den Berg kende een goed seizoen op huurbasis bij de Duitse club Mainz 05. Hierdoor trekt hij de belangstelling van clubs uit heel Europa. In Duitsland werd gesuggereerd dat Mainz een optie heeft om de 22-jarige voor slechts 4,3 miljoen pond over te nemen, maar Liverpool ontkent dit.

Mainz wil de verdediger graag behouden, maar gezien zijn prestaties dit seizoen lijkt dat financieel moeilijk te realiseren. Van den Berg speelde een cruciale rol in het behouden van de handhaving van Mainz in de Bundesliga, waar ze als dertiende eindigden. Hij maakte 33 optredens in de competitie.

In de Premier League tonen onder andere Brentford en het nieuw gepromoveerde Southampton interesse in Van den Berg. In de Bundesliga is Wolfsburg een serieuze kandidaat. Volgens het Britse medium is ook Ajax een van de clubs die al enige tijd interesse in de verdediger heeft. De Amsterdammers probeerden hem eerder naar Nederland te halen, maar Van den Berg koos toen dus voor Mainz.

Sepp van den Berg maakte in 2019 de stap van PEC Zwolle naar Liverpool. Hij speelde hier vier keer in het eerste team onder Jürgen Klopp en werd daarna verhuurd aan Preston North End, Schalke en Mainz.