'Ipswich pakt door voor Omari Hutchinson'

'Ipswich geeft gas voor Ajax- en Feyenoord-target en wil zo'n 20 miljoen betalen'

1 juni om 07:35

Ipswich Town pakt door in de transferstrijd om Omari Hutchinson, meldt The Guardian. De Premier League-promovendus probeert snel een deal te sluiten met Chelsea over de twintigjarige vleugelflitser, die ook belangstelling geniet van Feyenoord en Ajax.

Ipswich slaagde er al in om de succesvolle manager Kieran McKenna uit handen van de Engelse topclubs te houden en wil nu doorpakken. Volgens The Guardian is het definitief vastleggen van Hutchinson één van de prioriteiten. De Jamaicaanse international, die geboren is en opgroeide in Londen, had als huurling een groot aandeel in de promotie van The Tractor Boys.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

Chelsea lichtte onlangs nog een optie in het contract van Hutchinson, waardoor hij nu tot medio 2026 vastligt. Dit heeft echter geen invloed op zijn toekomst, stelt de Britse kwaliteitskrant. Een vertrek bij The Blues is nog steeds 'waarschijnlijk'. Ipswich zet in op een transfersom die op kan lopen tot in totaal zo'n 23 miljoen euro. Wel is er nog stevige concurrentie van Bundesliga-verrassing VfB Stuttgart en andere clubs.

Eerder meldde onder meer Voetbal International dat ook Feyenoord en Ajax achter Hutchinson aanzitten. De rechtsbuiten scoorde het afgelopen seizoen tien keer en gaf zes assists in 44 duels in het Championship. Met name in de laatste maanden van het seizoen groeide hij uit tot een belangrijke kracht voor Ipswich.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!