'AZ-topscorer Pavlidis hard op weg naar Benfica'

'AZ-topscorer Pavlidis hard op weg naar Benfica: transfersom bekend'

1 juni om 10:20

Benfica maakt serieus werk van de komst van Vangelis Pavlidis. Met dat nieuws pakken Portugese en Griekse media dit weekend uit. Benfica zou al volop in onderhandeling zijn met AZ over een transfer.

Onder meer CNN Portugal en Record maken gewag van de interesse van Benfica in Pavlidis. De 25-jarige spits prijkt zaterdag groot op de voorpagina van de Portugese sportkrant. O Glorioso hoopt hem voor twintig miljoen euro over te nemen van AZ, klinkt het. De Griekse international ligt immers nog maar één jaar vast in Alkmaar.

Het Griekse SDNA en Sport24 beweren dat de onderhandelingen al in een 'zeer vergevorderd stadium' zijn. Naast het vaste bedrag proberen de Alkmaarders een percentage bij een toekomstige transfer te bedingen.

Pavlidis zou bij Benfica de vervanger moeten worden van Arthur Cabral en Casper Tengstedt, die allebei mogen vertrekken. Wel moet hij de concurrentie aangaan met het Braziliaanse talent Marcos Leonardo. Met Orkun Kökcü, Fredrik Aursnes en David Neres telt de selectie van Roger Schmidt al drie spelers met een Eredivisie-verleden.

Pavlidis maakte dit seizoen indruk door met 29 goals gedeeld topscorer van de Eredivisie te worden. Hij speelt sinds de zomer van 2021 voor AZ, dat hem overnam van Willem II. Een jaar geleden werd hij al in verband gebracht met Benfica, maar toen kwam het niet van een transfer. Nu zou hij alsnog naar het Estádio da Luz kunnen vertrekken.