'Pavlidis in belangstelling Roma en Bologna'

'Pavlidis kan AZ-enclave bij Champions League-deelnemer uitbreiden'

31 mei om 06:55

Vangelis Pavlidis heeft zich in de kijker gespeeld bij twee Italiaanse clubs. AS Roma en Bologna hengelen naar de diensten van de topscorer van AZ en de Eredivisie, zo meldt althans het Italiaanse dagblad Leggo.

Met 29 doelpunten werd Pavlidis gedeeld topscorer van de Eredivisie. AZ-directeur Max Huiberts achtte de kans al groot dat de 25-jarige Griek deze zomer een stap gaat maken. Zijn contract in Alkmaar loopt bovendien nog maar één jaar door, tot medio 2025.

Pavlidis werd al in verband gebracht met Bundesliga-verrassing VfB Stuttgart, maar ook twee Italiaanse clubs zouden hem op de korrel hebben. AS Roma ziet in hem de mogelijke vervanger van Romelu Lukaku, die dit seizoen werd gehuurd van Chelsea. Bij Bologna is de toekomst van Joshua Zirkzee al maanden onderwerp van gesprek. De uitblinkende Nederlander geniet onder meer belangstelling van AC Milan.

Met Sam Beukema, Jens Odgaard en Jesper Karlsson zou Pavlidis bij Bologna liefst drie oud-ploeggenoten van AZ tegenkomen. De Rossoblu werden dit seizoen knap vijfde in de Serie A en kwalificeerden zich voor de Champions League. Roma eindigde een plekje lager en gaat de Europa League in.