Strootman over Ajax-supporter zijn

Oud-PSV'er doet opvallende uitspraak: 'Ik ben vroeger altijd voor Ajax geweest'

1 juni om 16:05

Kevin Strootman deed tijdens een podcast van Segstories een opvallende uitspraak: de voormalig Oranje-international was vroeger altijd fan van Ajax. Strootman groeide in de buurt van Rotterdam op, maar was tóch fan van Ajax.

"Vroeger was ik altijd voor Ajax", begint Strootman. "Als Ridderkerker, tussen allemaal Feyenoorders. Ik was eigenwijs. Mijn broer was voor Feyenoord, dus toen dacht ik: dan word ik wel voor Ajax." Strootman speelde in de Eredivisie voor Sparta Rotterdam, FC Utrecht en PSV. Daarna vertrok hij naar AS Roma. Via Olympique Marseille kwam hij uit bij zijn huidige club, Genoa.

"Ik ben altijd voor Ajax geweest, maar op het moment dat ik bij FC Utrecht kwam, is dat gevoel helemaal weggegaan. Daarvoor had ik echt het gevoel van een Ajax-supporter, daarna is dat helemaal verdwenen", vertelt Strootman.

De 34-jarige middenvelder loopt deze zomer uit zijn contract bij Genoa, waardoor hij transfervrij op te pikken is. Dit seizoen speelde hij 29 wedstrijden voor de Italiaanse club, waarin hij twee assists gaf.

@segstories Als Ajacied naar FC Utrecht gaan liet clubliefde bij Kevin Strootman snel wegebben… #kevinstrootman #seg #segstories #psv #ajax #feyenoord #fyp #rotterdam ♬ origineel geluid - SEGStories

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!