Frenkie de Jong traint mee met Oranje

Opsteker voor Oranje: Frenkie de Jong laat zich zien op trainingsveld

1 juni om 19:12

Frenkie de Jong heeft zijn gezicht laten zien op de training van het Nederlands elftal. De middenvelder van FC Barcelona is nog herstellende van een blessure, maar deed het begin van de uitzwaaitraining mee met de rest van de groep.

De internationals van Oranje verzamelden zaterdag in Zeist. Aan het eind van de middag werkte de ploeg van bondscoach Ronald Koeman de laatste open training richting het EK af. De Jong deed mee aan de collectieve warming-up en trok zich daarna terug om door te gaan met een individueel programma. Koeman rekent tijdens de eerste groepswedstrijd tegen Polen op een fitte De Jong.

Alle Oranje-internationals betraden het trainingsveld in het shirt van hun eerste amateurclub. AFC en WDS'19 waren met twee spelers het best vertegenwoordigd. Brian Brobbey en Daley Blind begonnen bij de Amsterdamse club met voetballen, Bart Verbruggen en Virgil van Dijk zetten hun eerste stappen op het voetbalveld bij het Bredase WDS'19.

De komende dagen traint Oranje besloten in Zeist. Op 6 en 10 juni speelt het Nederlands elftal de laatste oefenduels voor het EK begint. In de Kuip zijn dan respectievelijk Canada en IJsland de tegenstanders.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: