Boskamp lyrisch over Hummels

Boskamp lyrisch voor CL-finale: 'Ik vind dat hij ondergewaardeerd wordt'

1 juni om 20:15
Laatste update: 1 juni om 20:19

Jan Boskamp breekt een lans voor Mats Hummels. De 35-jarige verdediger, die zaterdagavond met Borussia Dortmund de Champions League-finale speelt tegen Real Madrid, is volgens de ras-Feyenoorder 'ondergewaardeerd'.

Hummels heeft een basisplaats in de eindstrijd. Presentator Humberto Tan vraagt Boskamp op RTL 7 welke speler van Real Madrid of Dortmund de meeste indruk heeft gemaakt dit seizoen. Boskamp noemt de Duitse mandekker. "Ik vind dat hij een beetje ondergewaardeerd wordt", zegt hij. "Vooral in verdedigend opzicht. Ik geloof dat hij de meeste duels in de Champions League gewonnen heeft."

De ervaren verdediger domineert de lijstjes. Zo heeft hij dit Champions League-seizoen 114 balveroveringen en 34 succesvolle tackles. Niemand doet het op dat vlak beter dan Hummels. "Plus, wat niemand ziet of wat niemand wil zien: zijn aandeel in de opbouw. Zowel met links als rechts legt hij de ballen panklaar neer", aldus Boskamp.

Hummels kopte Dortmund met een rake kopbal in de halve finales tegen Paris Saint-Germain naar Wembley. Hoewel hij in een uitstekende vorm verkeert, is hij niet opgenomen in de EK-selectie van Duitsland.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: