Mourinho definitief weer onder de pannen: deal afgerond, tekenmoment volgt snel

Mourinho heeft nieuwe job te pakken, Special One vliegt spoedig naar Turkije toe

1 juni om 23:30
Laatste update: 1 juni om 23:49

De kogel is door de kerk: José Mourinho gaat tekenen bij Fenerbahçe. Zondag reist The Special One af naar Istanbul, waarna hij gepresenteerd gaat worden door de nummer twee van Turkije.

Het was al geen geheim meer dat Fenerbahçe en Mourinho werk maakten van een samenwerking. De Portugees vertelde voorafgaand aan de Champions League-finale, waarbij hij aanwezig was, dat hij zijn zinnen heeft gezet op een move naar de Turkse club. Mourinho beweerde toen nog dat nog niks definitief was, maar enkele uren later komt Fenerbahçe met het bericht dat de oefenmeester onderweg is naar de club.

In een korte video spreekt Mourinho de fans van Fenerbahçe toe. "Ik zie jullie morgen (zondag, red.), laten we onze reis samen gaan starten." Mourinho stapt zondag dus op het vliegtuig naar Turkije. Daarna hoeft hij alleen nog zijn contract te ondertekenen, alvorens hij zich de nieuwe trainer van Fener mag noemen.

Voor Mourinho wordt het zijn elfde klus als hoofdtrainer. Tot januari stond hij nog aan het roer bij AS Roma. In Italië werd de coach echter op straat gezet wegens tegenvallende resultaten. Eerder werkte Mourinho onder meer bij Tottenham Hotspur, Manchester United, Chelsea, Real Madrid en Internazionale.

Bij Fenerbahçe zal Mourinho te maken krijgen met Dusan Tadic, Jayden Oosterwolde en Ferdi Kadioglu. Afgelopen seizoen was het drietal met een verleden in de Eredivisie verzekerd van een basisplaats.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!