Van Dijk vertelt verbeterpunt Oranje

Van Dijk verheugt zich op EK: 'Dat hebben we in Qatar wel echt gemist'

2 juni om 10:38

Virgil van Dijk vindt dat het Nederlands elftal een nieuwe stap moet zetten om een hoger niveau te bereiken. Volgens de aanvoerder ligt de nadruk de laatste jaren op de onderlinge sfeer, maar er moet ook in het veld meer geëist worden van elkaar. 

"In Qatar was de sfeer onderling echt wel goed, zaak wordt om dat ook in Duitsland voor elkaar te krijgen", begint Van Dijk in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Wat mij betreft gaan we onderling ook weer veel spelletjes spelen, zoals we dat meestal al doen. Zelf ben ik de laatste tijd fan van Rummikub. Mijn vrouw is daar steengoed in, maar ik kan het zelf inmiddels ook wel aardig."

Van Dijk verheugt zich op het aankomende EK in Duitsland. "Het is een heel mooi vooruitzicht dat er weer heel veel Oranje-fans bij zullen zijn", vertelt de verdediger. "Dat hebben we in Qatar wel echt gemist. Qua sfeer zal het nu geweldig zijn, denk ik."

Bij het Nederlands elftal breekt volgens Van Dijk nu een nieuwe fase aan. De nadruk in de laatste jaren lag op de onderlinge sfeer in de spelersgroep. "Dat is ook wel zo, maar het is niet genoeg", doelt de aanvoerder op de goede sfeer tussen de spelers. "We hebben veel jongens die bij grote clubs om de prijzen spelen, dat geloof moet er ook bij Oranje zijn. Van net níét moet het naar naar net wél, daar hoort bij dat je elkaar coacht en corrigeert."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!