53 arrestaties rondom Champions League-finale

Londense politie: '53 arrestaties verricht rondom Champions League-finale'

2 juni om 11:04
Laatste update: 2 juni om 20:50

Er zijn door de Britse politie 53 arrestaties verricht rondom de Champions League-finale tussen Borussia Dortmund en Real Madrid. Deze mensen zouden een poging hebben gewaagd om het stadion te betreden zonder tickets. 

Er waren meer dan tweeduizend politieagenten op te been rondom Wembley om de Champions League-finale in goede banen te leiden. Een perschef van de Londense politie liet na afloop tegenover de BBC weten dat ze er zeker waren dat een heel groot deel van de supporters die zonder kaartje naar binnen wilden, is aangehouden.

"Video's die online zijn verschenen en waarop groepen te zien zijn die tegen ingangen oprennen, zijn niet noodzakelijkerwijs succesvolle pogingen om het stadion binnen te komen. Er zijn meestal meerdere beveiligingsniveaus na de eerste ingang", voegde een woordvoerder toe. De finale werd wel na één minuut stilgelegd, omdat er meerdere fans het veld op kwamen.

Volgens de Londense politie worden grote sportevenementen vaak bezocht door mensen die zonder kaartje proberen binnen te komen. "Er is een robuuste politieoperatie om het veiligheidsplan van Wembley te ondersteunen en agenten hebben nauw samengewerkt met stewards en stadionpersoneel om de veiligheid te handhaven", legt de woordvoerder uit.

In 2022 was er nog meer chaos rondom de Champions League-finale, destijds tussen Real Madrid en Liverpool. Veel fans probeerden om zonder toegangskaarten het stadion te betreden. De finale werd zelfs uitgesteld, omdat veel supporters nog niet binnen waren.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!