'Zirkzee kan terugkeren naar voormalige club'

'Bayern München en Kompany willen Nederlander terughalen naar Duitsland'

2 juni om 16:01
Laatste update: 2 juni om 19:04

Bayern München zou Joshua Zirkzee terug naar Duitsland willen halen. De nieuwe trainer Vincent Kompany werkte in het verleden bij RSC Anderlecht al samen met de Nederlander en de club zou hem met korting kunnen kopen.

In principe zouden clubs een clausule van 40 miljoen euro moeten betalen, mochten ze Zirkzee willen overnemen van Bologna FC. Bayern zou kunnen profiteren van een andere route om herenigd te worden met de aanvaller, meldt La Gazzetta dello Sport

Bayern heeft naar verluidt met Bologna een doorverkooppercentage van veertig procent afgesproken. Daarom kan Der Rekordmeister hem met korting terugkopen voor slechts 25 miljoen euro. Of Bayern ook daadwerkelijk gebruik maakt van die mogelijkheid hangt af van Kompany. De Belg is in ieder geval zeer gecharmeerd van de spits.

Zirkzee kende een sterk seizoen in Italië. Met Bologna behaalde hij de vijfde plek die recht geeft op Champions League-voetbal. De Nederlander was goed voor elf goals en vijf assists in 34 wedstrijden in de Serie A. Als speler van Anderlecht kwam Zirkzee tot achttien goals in 47 wedstrijden. Ook teams uit Italië, waaronder AC Milan, zouden geïnteresseerd zijn in de spits.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!