Boy Kemper kon spanning niet aan

NAC-held Kemper vreesde voor nieuw trauma: 'Zat met oren dicht in kleedkamer'

2 juni om 21:06
Laatste update: 3 juni om 16:20

Boy Kemper heeft helemaal niks meegekregen van de laatste twintig minuten van Excelsior - NAC Breda. De vleugelverdediger van de Bredanaars werd vlak voor tijd gewisseld, en zonderde zich vervolgens af in de kleedkamer. 

NAC promoveerde zondagmiddag ten koste van Excelsior naar de Eredivisie. Soepel ging dat allesbehalve, want de formatie uit Breda werd voor rust helemaal weggespeeld. Het mocht zelfs nog van geluk spreken dat het 'slechts' 4-0 stond. Na rust herpakte NAC zich, en scoorde het de 4-1, tevens de eindstand. "Ik heb daar een soort trauma aan", aldus Kemper in gesprek met ESPN. 

De linksback stond twee jaar geleden als speler van ADO Den Haag op het veld toen zijn werkgever van destijds alles uit handen gaf in de play-offs. Kemper was ontzettend bang om zo'n scenario weer te moeten meemaken. "Ik kan die spanning gewoon niet aan. Dat is niets voor mij. Ik kan niet op de bank zitten, dat is voor mij veel te spannend."

Na zijn wissel in de 70e minuut, trok hij zich in zijn eentje terug. "Ik heb de laatste twintig minuten met mijn oren dicht in de kleedkamer gezeten. Tot Thomas Verheydt me belde, die zit op Curaçao en wilde weten wat er allemaal gebeurde. Ik heb maar opgenomen, want ik wilde niets met de wedstrijd te maken hebben."