Memphis gelooft in EK-kansen van Oranje

Memphis rooskleurig over EK-kansen Oranje: 'Ik denk dat we kunnen verrassen'

2 juni om 22:40
Laatste update: 2 juni om 22:55

Memphis Depay is ervan overtuigd dat het Nederlands elftal op het EK in Duitsland een serieuze gooi kan doen naar de titel. De aanvaller is van mening dat Oranje over genoeg kwaliteiten beschikt om elke andere opponent te verrassen. 

Bondscoach Ronald Koeman en aanvoerder Virgil van Dijk lieten zich tot dusver ook al uit over de titelkansen van Oranje. Waar zij zich ietwat zuinig uitlieten, is het zelfvertrouwen bij Memphis een stuk groter. "Ik sta altijd heel positief in het leven", vertelt hij aan De Telegraaf. "Ook als team moet je dat zijn. Wat is het punt om samen te komen om iets moois te bereiken als je niet positief bent? Als je toch al denkt, dat het niet goed gaat of niet ver gaan komen? Dan kun je beter niet komen."

Memphis, die transfervrij is na zijn vertrek bij Atlético Madrid, vindt het nu van groot belang dat iedereen dezelfde mindset en hetzelfde vertrouwen krijgt. "Misschien heeft dat een wedstrijd of twee nodig", vervolgt de aanvaller, die zich na voortkabbelend blessureleed nu weer goed voelt. "Voor nu is het vooral belangrijk dat we binnen de groep weten dat het goed zit, dat we elkaar vertrouwen in het veld. We kennen elkaar door en door en weten wat onze plussen en minnen zijn. We verwachten heel veel van elkaar."

Het ultieme doel: het behalen én het winnen van de finale op 14 juli in Berlijn. "Ik denk dat we kunnen verrassen met dit team. We hebben kwaliteit. Dat hebben we laten zien. Als op het WK het geluk een beetje aan onze zijde was geweest, dan waren we doorgegaan na penalty’s en dan weet je niet hoe ver je komt. Het zit allemaal in kleine hoekjes."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!