Modric blijft nog één seizoen bij Real Madrid

Modric maakt op Real-huldiging einde aan onzekerheid: 'Tot volgend seizoen!'

2 juni om 23:58

Voorzitter Florentino Pérez bevestigde het al, maar nu heeft ook Luka Modric zelf aangegeven ook volgend seizoen nog uit te komen voor Real Madrid. Dat deed de Kroatische middenvelder zondagavond tijdens de Champions League-huldiging in Santiago Bernabéu. 

Real won zaterdagavond de Champions League ten koste van Borussia Dortmund. Op Wembley werd er met 0-2 gewonnen. Kort daarna liet Pérez al weten dat Modric, die vanwege zijn aflopende contract de voorbije weken geregeld in verband werd gebracht met een vertrek, 'gewoon' in Madrid blijft. 

Dat nieuws is zondagavond door hemzelf bevestigd. "Ik zie jullie volgend seizoen, Madrista's!", aldus Modric tijdens de huldiging, die bij werd gewoond door duizenden supporters van De Koninklijke.

Zodoende kan de inmiddels 38-jarige Modric zich opmaken voor alweer dertiende seizoen als speler van Real, dat hem in de zomer van 2012 overnam van Tottenham Hotspur. Waar Modric er nog een jaar aan vastplakt, zit het er voor Toni Kroos nu echt op. Hij werd voor het laatst toegezongen door de supporters. Ook sterspeler Jude Bellingham, die een fenomenaal debuutseizoen achter de rug heeft, kon op een daverend applaus rekenen.