Gosens barst in tranen uit na missen

Slecht nieuws komt hard aan bij Duits international: 'Minutenlang gehuild'

3 juni om 08:30
Laatste update: 3 juni om 09:22

Robin Gosens barstte in tranen uit toen hij hoorde dat hij niet werd opgeroepen voor het EK in Duitsland. Bij Union Berlin draaide de oud-speler van Vitesse, FC Dordrecht en Heracles Almelo een slecht seizoen en dit kwam hem duur te staan.

Op het vorige EK miste Gosens geen enkel duel van Duitsland, maar tijdens het Europese eindtoernooi in zijn gastland zal hij niet van de partij zijn. Vorige maand ontving de vleugelverdediger het slechte nieuws van bondscoach Julian Nagelsmann. "Ik voelde me al helemaal klote. Ik zat in de auto richting een training na de nederlaag tegen FC Köln, toen ik werd gebeld", vertelt Gosens in de ZDF-documentaire Home Advantage.

"Robin, het spijt me, maar ik kan je niet meenemen", herinnert Gosens zijn telefoongesprek met Nagelsmann nog. "Hij zei dat hij me enorm waardeerde, maar dat dit seizoen met Union Berlin me de das omdeed. Niets kan je voorbereiden op zo'n moment. Het voelde alsof een vloerkleed onder je voeten vandaan wordt getrokken. We beëindigden het gesprek en ik barstte gewoon in tranen uit. Ik belde mijn vrouw en samen hebben we minutenlang gehuild."

Op het EK gaat Nagelsmann waarschijnlijk een beroep doen op Maximilian Mittelstädt of David Raum op de linksbackpositie. Voor de Duitsers begint het toernooi met een groepswedstrijd tegen Schotland. Verder speelt Duitsland in de poulefase tegen Hongarije en Zwitserland.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!