Mbappé gaat vijfjarig contract tekenen bij Real Madrid

L'Equipe komt met meer Mbappé-details en onthult contractduur bij Real Madrid

3 juni om 10:09
Laatste update: 3 juni om 15:14

Kylian Mbappé zal zich tot en met de zomer van 2029 verbinden aan Real Madrid, zo weet L'Equipe te melden. De komst van de Fransman wordt snel wereldkundig worden gemaakt, maar de officiële presentatie zal nog even op zich laten wachten.

Volgens L'Equipe zal de langverwachte transfer van Mbappé maandag naar buiten worden gebracht door Real Madrid. De 25-jarige aanvaller vertrekt transfervrij bij Paris Saint-Germain en zodoende was hij gratis op te pikken door de Madrilenen. 

Verder weet het Franse medium te melden dat Mbappé een contract zal tekenen tot medio 2029 bij Real Madrid. De officiële presentatie van de Fransman zal nog even duren, want eerst focust de aanvaller zich op het EK in Duitsland. 'Mbappé is van plan zich de komende dagen uitsluitend aan zijn selectie te wijden', klinkt het.

De transfer van Mbappé naar Real Madrid hing al langere tijd in de lucht. In februari werd al melding gemaakt van de overstap, want transferexpert Fabrizio Romano liet destijds weten dat de Fransman zijn beslissing al had genomen. Eerder kondigde de aanvaller in een videoboodschap zijn vertrek bij Paris Saint-Germain aan.

In de zomer van 2017 maakte Mbappé op huurbasis de overstap van AC Monaco naar PSG, waarna Les Parisiens hem een jaar later voor 180 miljoen euro definitief overnam. In totaal speelde de Fransman 308 officiële wedstrijden in het shirt van PSG, waarin hij goed was voor 256 doelpunten en 108 assists. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!