Makaay hoopt op spitsenduo Brobbey en Memphis bij Oranje

'Spoeling is dunner geweest, maar met Zirkzee en Brobbey potentiële wereldtoppers'

3 juni om 10:58

Roy Makaay ziet graag Memphis Depay en Brian Brobbey samen in de basis beginnen op het aankomende EK. De oud-voetballer is onder de indruk van laatstgenoemde, die afgelopen seizoen bij Ajax een uitstekende indruk maakte. 

"Een fitte Memphis speelt bij Koeman. Dan zal Brobbey dus waarschijnlijk op de bank beginnen", blikt Makaay in gesprek met ESPN vooruit op het EK. "Waarom zouden Brobbey en Memphis niet samen kunnen spelen? Brobbey als diepe spits, als aanspeelpunt, en Depay in een vrije rol eromheen. Dan spelen ze allebei in hun kracht."

Makaay heeft veel vertrouwen in de invulling van de spitspositie bij het Nederlands elftal in de komende jaren. "In mijn tijd had je met Van Nistelrooij, Kluivert, Hasselbaink, Van Hooijdonk en ikzelf bijna te veel smaken", zo vertelt de analist. "De spoeling is een tijd wat dunner geweest, maar met Brobbey en Zirkzee hebben we twee potentiële wereldtoppers in huis."

Ook Erwin van de Looi komt te spreken over de ontwikkeling van Brobbey. "Hij heeft echt een stap gezet dit seizoen", zegt de voormalig Jong Oranje-trainer. "Dreiging had hij altijd al, maar daar heeft hij nu rendement aan gekoppeld. En niet onbelangrijk: hij mist een stuk minder wedstrijden dan voorheen door blessures."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!