Dijkhuizen over degradatie Excelsior

'We moeten op zoek naar de nieuwe Dallinga, Wieffer of Niemeijer'

3 juni om 11:20

Marinus Dijkhuizen moet volgend seizoen met een hele andere spelersgroep aan de slag bij het gedegradeerde Excelsior. Een aantal spelers hebben besloten om hun contract niet te verlengen en dus is er werk aan de winkel voor de Kralingers om de selectie weer op orde te krijgen.

"Ik ben de enige die zijn contract heeft verlengd", aldus Dijkhuizen in een interview met Voetbal International. "Een aantal spelers wilde niet verlengen, dat is hun goed recht. Spelers die stappen hebben gemaakt staan voor het vervolg van hun loopbaan. Dat is ook Excelsior. Jerdy Schouten, Mats Wieffer, Thijs Dallinga, we kennen allemaal de voorbeelden van de laatste jaren. Couhaib Driouech nu ook, dat Stijn van Gassel en Redouan El Yaakoubi verder willen is ook logisch."

Desgevraagd gaat Dijkhuizen kort in op de toekomst van Excelsior. "Van de week heb ik heel stiekem naar het team gekeken wat er volgend jaar zou staan als we het onverhoopt niet zouden redden", aldus de oefenmeester. "Daar schrok ik wel van, ik denk dat zomaar zeventig, vijfenzeventig procent van de huidige groep hier niet meer zal spelen. Het past ook wel weer bij me dat ik dat als een uitdaging uitzie. Een nieuwe groep bouwen, ik weet hoe dat werkt. We moeten creatief zijn, zoals we dat wel vaker hebben gedaan."

Door de degradatie zal Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie niet bij de clubs horen met de grootste begrotingen. "Excelsior is een club waar jonge spelers hun kansen kunnen krijgen", vertelt Dijkhuizen, die met een jonge spelersgroep weer iets moois wil opbouwen. "Op zoek naar de nieuwe Dallinga, Wieffer of Niemeijer. Het is het lot van Excelsior."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!