'Excelsior deed het beter dan FC Barcelona tegen NAC'

'Enorme klap' voor Excelsior na Rotterdamse remontada: 'Deden het beter dan Barça'

3 juni om 06:51

Marinus Dijkhuizen zag zijn Excelsior het naar eigen zeggen beter doen dan FC Barcelona in de Rotterdamse remontada. Toch degradeerden de Rotterdammers en dat is een 'enorme klap' voor de trainer en zijn ploeg.

Na vijftig minuten spelen stond het 4-0 voor Excelsior tegen NAC. De 6-2 nederlaag in Breda was daardoor volledig weggepoetst. "We deden het geweldig, zelfs beter dan Barcelona, want die sloegen pas laat toe. Het leek bij ons makkelijker te gaan", laat Dijkhuizen optekenen door NU.nl. "NAC was het kwijt, elke aanval van ons was gevaarlijk. We roken bloed. Dit was precies wat we wilden."

Wedden

Meer odds
  • logo

    FC Groningen

  • logo

    NAC Breda

"Na de 4-0 hadden we moeten stabiliseren", vervolgt Dijkhuizen. "Even een paar minuten rust, maar dat lukte niet. De energie viel. We hadden een doel bereikt, maar we waren er nog niet. Daar gingen we niet goed mee om." Acht minuten na de 4-0 kreeg Excelsior de fatale 4-1 om de oren. "Als je ziet wat er allemaal fout ging bij de 4-1. Dat tekent ons seizoen. We hebben het vaker niet over de streep kunnen trekken. Deze degradatie is een enorme klap."

De degradatie van zijn elftal voelt als een afsluiting van een periode voor Dijkhuizen. "Ja, een groot deel gaat weg", beseft de trainer. "Maar goed, we zullen wel wat centjes krijgen. In het beleid van de club is ook ingecalculeerd dat we soms degraderen. Dat is onze positie in voetballand. Maar dat maakt het niet minder zwaar. Terugkomen in de Eredivisie wordt hartstikke moeilijk."