Spaanse media: Mbappé nieuwe Galáctico bij Real

Spaanse media jubelen om nieuw Galáctico-tijdperk, 'speciale Mbappé-wet in Madrid'

4 juni om 07:56
Laatste update: 4 juni om 10:21

Dat Kylian Mbappé de komende jaren definitief het shirt van Real Madrid aantrekt, is groot nieuws in de Spaanse media. Hoewel de transfer al maanden in de lucht hing, wordt er groots uitgepakt met de toptransfer van de Koninklijke.

Het euforische MARCA kopt op de voorpagina met 'Zoals je droomde'. 'De verklaring waar alle Madrid-fans al zeven jaar op wachtten, kwam eindelijk. Eén van de meest spraakmakende signeersessies in de geschiedenis van het voetbal en mogelijk zelfs de sport. Een paar dagen eerder won Real bovendien al de Decimoquinta. Het is onmogelijk om harder op tafel te slaan.'

'Real Madrid heeft zijn nieuwe Galáctico, zijn verschilmaker op en buiten het veld', jubelt de grootste sportkrant van Spanje. 'De club betreedt een nieuwe dimensie door Mbappé, Vinícius en Bellingham samen te brengen in het beste stadion ter wereld. Het perfecte toneelstuk.' Ook het eveneens in Madrid gevestigde Diario AS is in de wolken. 'Met de komst van Mbappé laat voorzitter Florentino Pérez het Galáctico-tijdperk van Figo, Zidane, Beckham en Ronaldo herleven. Drie van de vier duurste spelers ter wereld spelen vanaf nu in het vernieuwde Santiago Bernabéu.'

Overigens gaat Mbappé in Spanje profiteren van een nieuwe belastingwet. In de volksmond is de wet zelfs al de 'Mbappé-wet' gaan heten, weet het Algemeen Dagblad. Daardoor hoeft Real Madrid bruto minder salaris te betalen, terwijl de speler netto juist meer verdient. De Franse ster zal door het belastingvoordeel maximaal 24,5 procent belasting betalen, als hij aan bepaalde voorwaarden voldoet. De Madrileense regering hoopt met de wet investeerders uit het buitenland aan te trekken, maar de Koninklijke en Mbappé profiteren dus net zo goed.

Naar verluidt gaat de aanvaller 26 miljoen euro bruto per seizoen verdienen. Dat is beduidend minder dan de 72 miljoen die hij bij Paris Saint-Germain kreeg. Dat wordt onder meer gecompenseerd met een enorme tekenbonus.