Bayern München doneert één miljoen euro

Bayern doneert één miljoen euro na natuurramp: 'Solidariteit is nodig'

4 juni om 11:25

Bayern München laat zich van zijn beste kant zien. Der Rekordmeister doneert één miljoen euro aan de slachtoffers van de overstromingen in Zuid-Duitsland, schrijft de club op de officiële kanalen.

De deelstaten Beieren en Baden-Württemberg zijn ernstig geteisterd door noodweer. Er zijn zeker twee mensen overleden door de overstromingen en minimaal 3.000 mensen hebben hun huis moeten verlaten. 'Het doel is om snelle en onbureaucratische hulp te bieden aan de getroffenen in Beieren en Baden-Württemberg', meldt Bayern. De Duitse topclub bepaalt spoedig waar het geld exact terechtkomt.

"De overstromingen hebben een grote schade veroorzaakt en zijn verschrikkelijk. Vooral in zulke uitzonderlijke situaties is solidariteit nodig", zegt Bayern-president Herbert Hainer. "Bayern wil dat tonen en de getroffenen steunen." Hainer krijgt bijval van CEO Jan-Christian Dreesen. "Als club staan we voor saamhorigheid en mensenlijkheid. We zetten ons in om mensen die in nood verkeren te helpen. Nu de gevolgen van deze natuurramp voor de deur staan, moeten we samen sterk staan."