Bayern bereikt akkoord met Tah

'Concurrentie voor De Ligt aanstaande: Bayern bereikt persoonlijk akkoord'

3 juni om 17:46

Jonathan Tah is op weg naar Bayern München. De 28-jarige centrumverdediger, die dit seizoen kampioen werd met Bayer Leverkusen, kan bij Der Rekordmeister de concurrent van Matthijs de Ligt worden.

Volgens de Duitse tak van Sky hebben Bayern en Tah al een mondeling principeakkoord bereikt. Van een transfer is echter nog geen sprake. Bayern moet nog in onderhandeling met Leverkusen over een overgang van de Duitser. De 23-voudig international van Die Mannschaft ligt nog tot de zomer van 2025 vast bij Die Werkself.

Tah geniet interesse van meerdere clubs, maar zet naar verluidt zelf zijn zinnen op een deal met Bayern. Als Tah daadwerkelijk komt, zal er plaats gemaakt moeten worden, klinkt het. De Ligt en Kim Min-jae zouden safe zitten. Dayot Upamecano is de voornaamste kandidaat om te vertrekken bij de komst van Tah.

Behalve de landstitel won Tah dit seizoen ook de DFB Pokal met Leverkusen. De verdediger speelt al sinds 2015 bij die club. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!