'Atlético toont serieuze interesse in Manchester City-aanvaller'

'Atlético wil serieus werk maken van aanvaller Manchester City'

4 juni om 13:21
Laatste update: 4 juni om 13:24

Atlético Madrid heeft zijn zinnen gezet op Julián Álvarez, zo meldt Marca. De aanvaller van Manchester City heeft nog geen gesprekken gevoerd met de club, maar is wel op de hoogte van de interesse.

Volgens de Spaanse krant staat de Argentijn bovenaan het verlanglijstje van de Madrilenen. Atlético weet dat het op financieel gebied niet kan concurreren met wat Manchester City te bieden heeft. Maar de club wil alles op alles zetten om de wereldkampioen binnen te halen.

Álvarez heeft een contract tot medio 2028 bij de Engelse topclub en heeft een salaris waar de spelers uit Madrid volgens Marca u tegen zeggen. City zou de doelpuntenmaker ook graag willen behouden als luxe tweede spits achter Erling Haaland. Maar omdat hij de eerste spits kan worden van Atlético zou Álvarez zelf wel oren kunnen hebben naar een overstap.

De Argentijnen in de selectie van Diego Simeone zouden de komst van de aanvaller in ieder geval aanmoedigen. Julián Álvarez  deelt in de nationale ploeg de kleedkamer met De Paul, Nahuel Molina en Correa. Zij zijn ervan overtuigd dat hun landgenoot perfect in de ploeg zou passen.

Álvarez kwam in het afgelopen seizoen in totaal 54 keer in actie voor Manchester City. In deze duels was hij goed voor negentien doelpunten en dertien assists. De spits is ook opgenomen in de Argentijnse selecite voor de Copa América.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!