MARCA onthult clausule van Memphis bij Atlético Madrid

Spaanse media: contract Memphis bij Atlético verlopen door mislopen van clausule

3 juni om 14:44
Laatste update: 3 juni om 14:52

Het contract van Memphis Depay bij Atlético Madrid is niet verlengd, omdat er een clausule niet is gehaald. De Nederlander had een bindende afspraak in zijn verbintenis staan, maar deze werd niet volbracht, zo meldt MARCA

In de winter van 2022 tekende Memphis bij Atlético Madrid een contract tot medio 2024 met een optie voor nog een jaar. Er werd in deze verbintenis een afspraak opgenomen dat het contract automatisch verlengd zou worden als de Nederlander in de helft van de wedstrijden waarin hij beschikbaar was minimaal 45 minuten in actie kwam. 

In het afgelopen seizoen speelde Memphis slechts twaalf keer minimaal 45 minuten, terwijl hij in 35 wedstrijd beschikbaar was voor trainer Diego Simeone. De aanvaller moest in achttien duels minimaal een helft spelen om de clausule in werking te laten treden. Dit is niet gebeurd en zodoende werd het contract van Memphis niet automatisch verlengd.

'Er is geen makkelijke manier om uit te leggen hoe ik me voel terwijl ik dit schrijf, want ik heb het gevoel dat dingen heel anders hadden kunnen lopen. Misschien is het beter om dat voor een andere keer te bewaren', schreef Memphis eerder op social media. Door zijn aflopende verbintenis is hij nu gratis op te pikken voor andere clubs. '

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!