De Bruyne staat open voor transfer naar Saoedi-Arabië

De Bruyne staat open voor 'exotisch avontuur': 'Praat over ongelooflijke bedragen'

4 juni om 14:22
Laatste update: 4 juni om 15:46

Kevin De Bruyne staat open voor een vertrek naar Saoedi-Arabië. Volgens HLN maakt de Vlaamse sterspeler dit bekend in een dubbelinterview met Romelu Lukaku bij de Belgische tv-zender VTM, dat woensdagavond te zien is.

De Bruyne wordt eind deze maand 33 en begint na de zomer aan zijn laatste contractjaar bij Manchester City. De middenvelder denkt daarom na over zijn toekomst. "Voor Michèle (zijn vrouw, red.) is een exotisch avontuur oké. Het zijn ook gesprekken die we steeds meer voeren als familie", vertelt hij. "Ik heb nog één jaar contract, dus moet ik stilstaan bij wat er kan gebeuren. Mijn oudste kind is intussen acht jaar en kent niks anders dan Engeland. Hij vraagt ook hoelang ik nog bij City zal spelen. Eens het moment komt, zullen we er op een bepaalde manier mee moeten omgaan", vervolgt de aanvoerder van De Rode Duivels.

Saoedi-Arabië is volgens De Bruyne dus een serieuze optie. In het interview zegt hij dat hij zo’n lucratieve transfer zeker niet uitsluit. "Op mijn leeftijd moet je voor alles openstaan. Je praat over ongelooflijke bedragen in wat misschien het einde van mijn carrière zal zijn. Soms moet je daarbij stilstaan."

Het geld wat de speler van Manchester City daar mogelijk kan verdienen speelt een grote rol. "Als ik daar twee jaar ga spelen, zal ik een ongelooflijk bedrag kunnen verdienen. Daarvoor heb ik vijftien jaar moeten voetballen. Misschien kom ik zelfs nog niet aan dat bedrag", aldus De Bruyne. "Dan moet je toch eens stilstaan bij wat dat daarna kan betekenen. Maar op dit moment heb ik daar nog niet hoeven over na te denken", besluit hij.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!