'We zijn verplicht om een oplossing te vinden met Courtois'

'We zijn verplicht aan België om een oplossing te vinden met Courtois'

2 juni om 16:52
Laatste update: 2 juni om 16:55

Technish directeur bij de Belgische nationale ploeg, Frank Vercauteren, zag ook hoe Thibaut Courtois presteerde in de Champions League-finale met Real Madrid. Volgens Vercauteren is het "een must" om - op het gepaste moment - een oplossing te vinden en Courtois terug te halen bij de Rode Duivels

Vercauteren kreeg op de persconferentie uiteraard al snel een vraag toegespeeld over Thibaut Courtois. "Mijn felicitaties alvast", begon Vercauteren. "Voor het resultaat van gisteren, maar ook voor zijn terugkeer na een moeilijke periode, waarin hij die tweede blessure te verwerken kreeg."

De technisch directeur van de Rode Duivels is naar eigen zeggen niet verrast door de prestatie van Courtois. "We weten wat hij kan en hij bevestigde nogmaals zijn kwaliteiten", aldus Vercauteren. "Maar kijk iedereen weet het ondertussen al, jammer genoeg wordt het een EK zonder hem, maar nu moeten we verder."

Toch moeten in de toekomst de plooien gladgestreken worden volgens Vercauteren. "Dat is een must", zei hij. "Ik denk dat we, op het gepaste moment, verplicht zijn aan België om een oplossing te vinden met Courtois." 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!