Brobbey blikt terug op seizoen

Brobbey blikt terug op seizoen: 'Was klaar met de verhalen dat ik dat niet kon'

4 juni om 14:43
Laatste update: 4 juni om 16:09

Brian Brobbey wil zich na een sterk seizoen bij Ajax graag bewijzen op het Europees Kampionschap in Duitsland. Ondanks een zwak seizoen van de Amsterdammers wist Brobbey grote stappen te zetten op het gebied van fitheid. 

Brobbey laat zich uit over zijn seizoen in gesprek met Helden Magazine. Door het mindere seizoen van de Amsterdammers zal er komend seizoen geen Champions League-voetbal in de hoofdstad plaatsvinden, maar de persoonlijke groei van Brobbey vond wél plaats. "Het is vervelend dat het met de club niet goed gaat, maar zelf ben ik wel goed op dreef", begint Brobbey.

De spits ging boksen om aan zijn fitheid te werken, aangezien de speler veel mankementjes had in het vorige seizoen. Samen met kickbokser en MMA-vechter Melvin Manhoef ging Brobbey aan de slag. "In de voorbereiding op afgelopen seizoen ben ik druk met hem in de weer geweest. Boksen is een heel ander soort training. Ik was klaar met de verhalen dat ik niet negentig minuten zou kunnen spelen. Het was pittig, maar ik vond het wel heel leuk", meent de aanvaller.

Brobbey staat vooral bekend om zijn fysiek, maar de spits zegt zelf aan weinig krachttraining te doen. "Dat komt vooral door mijn genen. Ik doe weinig in de gym, wil niet nóg sterker worden. Alleen extra oefeningen voor mijn knieën, hamstrings en buikspieren doe ik. Ik moet flexibel blijven. Mijn bovenlichaam train ik niet."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!