Lozano blikt terug op horrorblessure

Lozano blikt terug op horrorblessure: "Zeiden dat mijn oog er misschien uit moest"

4 juni om 16:27
Laatste update: 4 juni om 16:32

Het scheelde niet veel, of Hirving Lozano had in 2021 zijn oog verloren. De speler van PSV blikt terug op een horrormoment tijdens de interland tussen Mexico en Trinidad en Tobago, die drie jaar geleden plaatsvond.

In gesprek met ESPN blikt Lozano terug op belangrijke momenten in zijn carrière. "Ik raakte geblesseerd aan mijn oog met het Mexicaanse elftal", herinnert de aanvaller zich. "Dat was heel erg. Ik ben bij veel dokters geweest die zeiden dat misschien mijn oog eruit moest of dat het verlamd zou blijven, want de klap was heel hard. Als je naar de foto's kijkt, zijn die echt heel erg."

In 2021 speelde Lozano namens Mexico in de Gold Cup tegen Trinidad en Tobago en kwam tijdens het duel hard in botsing met de doelman van de tegenstander. "Als die diepe snee iets meer naar links of rechts was gegaan, was ik misschien mijn oog verloren of blind geworden", stelde Lozano al in het verleden over het incident. "Wanneer je kinderen hebt, denk je al snel aan hun welzijn en wat voor invloed het op hén zal hebben."