Mbappé over PSG-bestuur, trainer en TD

Mbappé doet bizarre openbaring over tijd bij PSG: 'Spraken met gewelddadige toon'

4 juni om 19:42
Laatste update: 4 juni om 21:12

Kylian Mbappé heeft zich voor het eerst uitgesproken over zijn moeilijke laatste jaar bij Paris Saint-Germain. Het is aan trainer Luis Enrique en technisch directeur Luis Campos te danken dat de steraanvaller überhaupt nog in actie kwam voor de Parijzenaren.

Volgens Mbappé maakte hij 'het moeilijkste seizoen wat hij ooit heeft gespeeld' mee bij PSG voor zijn vertrek. Het leek er even op dat de Fransman het afgelopen seizoen helemaal niet in actie zou komen voor de Parijzenaren, toen hij bekendmaakte dat hij zijn aflopende contract niet zou verlengen. "Ze zeiden dat ik niet meer voor PSG zou spelen, zo in mijn gezicht. Ze spraken met een gewelddadige toon tegen me", aldus Mbappé over de clubleiding van PSG op het persmoment in aanloop naar de oefenwedstrijd tussen Frankrijk en Luxemburg.

"Ze (de clubleiding, red.) vertelden me dat Luis Enrique en Luis Campos me hebben gered en dat ik zonder hen geen voet meer op het veld zou hebben gezet",  vervolgt Mbappé. "Daarom heb ik altijd erkenning gehad voor mijn trainer en de directeur." Opvallend genoeg passeerde Enrique Mbappé meermaals in de competitie. Tot ongenoegen van de aanvaller. 

Na zijn laatste seizoen bij PSG maakte Mbappé maandag bekend transfervrij de overstap naar Real Madrid te maken. Momenteel bereidt de aanvaller zich met Frankrijk voor op het EK. Nederland is een van de tegenstanders in de groepsfase.