'Bayern aast op Frenkie de Jong'

'Frenkie kan naar absolute grootmacht, ruildeal lijkt een van de opties'

5 juni om 06:55
Laatste update: 5 juni om 11:22

Frenkie de Jong is samen met Xavi Simons één van de zes namen op het lijstje van Bayern München. De middenvelder mag voor het juiste bedrag vertrekken bij FC Barcelona.

Momenteel bereidt De Jong zich met Oranje voor op het EK in Duitsland. De middenvelder ligt er al weken uit met een enkelblessure en hoopt op tijd fit te zijn voor de eerste groepswedstrijd tegen Polen. Naast ze onzekerheid over zijn meespelen bestaat er ook onzekerheid over zijn toekomst bij FC Barcelona. De Catalanen zouden voor het juiste bedrag afscheid willen nemen van De Jong en Bayern München is geïnteresseerd.

Dat meldt Bayern-watcher Christian Falk, journalist voor SportBILD en BILD. De Jong heeft nog een contract tot medio 2026 bij de Catalanen. De markt waarde van de 27-jarige spelverdeler wordt geschat op zeventig miljoen euro. Eerder zou kersvers Barça-coach Hansi Flick nog hebben gezegd dat De Jong één van de drie spelers is die hij absoluut zou willen behouden. Inmiddels zou de Duitser zich hebben neergelegd bij een vertrek. Joshua Kimmich moet als vervanger overkomen van Bayern. Het lijkt erop dat een ruildeal tot de mogelijkheden behoort.

De Jong werd voorgaande jaren steeds in verband gebracht met een vertrek. Het Manchester United van Erik ten Hag waagde al een poging, maar zonder succes. De Jong heeft altijd aangegeven erg tevreden te zijn bij Barça. Naast De Jong is ook Simons in beeld bij Bayern. De aanvaller annex middenvelder maakte dit seizoen indruk in de Bundesliga bij RB Leipzig en staat nog altijd onder contract bij Paris Saint-Germain. 

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: