Gullit eist meer van Frenkie de Jong

Gullit eist meer van Frenkie de Jong: 'Hij speelt wél slecht'

3 juni om 23:02

Ruud Gullit verwacht meer van Frenkie de Jong. De voormalig speler van onder meer Feyenoord, PSV en AC Milan vindt dat De Jong zich te weinig laat gelden, zo stelt hij in Rondo.

"Iedereen verlangt altijd naar Frenkie de Jong", vangt Gullit aan. "Dan blijkt dus dat iedereen blij is dat hij die belangrijke rol heeft, maar als jij alleen maar passt en alleen maar afgeeft, dan ben je niet belangrijk." Eerder werd de middenvelder van FC Barcelona al geconfronteerd met de kritiek van Gullit, waarna hij liet weten erdoor geprikkeld te zijn, maar ook dat hij zich er niet volledig in kan vinden. De Jong gaf aan dat het voor een deel ook ligt aan de teamprestatie.

Gullit zoomt in op die uitlatingen van De Jong. "Daarmee geef je aan dat je afhankelijk bent. Je kan dus alleen maar goed spelen als de teamprestatie goed is? Ik ga wat zeggen en dat ga ik ook tegen Frenkie zeggen: ik ben bij Feyenoord begonnen als rechtsbuiten. Aan het einde van het seizoen zei Johan Cruijff tegen mij: Ruud, jij moet andere spelers beter laten voetballen. Waarom zei hij dat? Omdat als je andere spelers beter laat voetballen, jij nooit slecht speelt."

Met de stelling dat De Jong niet slecht speelt, is Gullit het niet eens. "Hij speelt wél slecht, hij speelt niet naar het vermogen dat hij heeft. Ik vind hem een té goede voetballer om de bal alleen maar af te geven."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: