Van de Ven is vijf kilo aangekomen bij Tottenham Hotspur

Van de Ven onthult: 'In mijn ene jaar bij Spurs al vijf kilo aangekomen'

5 juni om 08:25

Micky van de Ven heeft in Engeland vijf kilo aan spierkracht gekweekt, zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. Het lichaam van de verdediger heeft hem regelmatig in de weg gezeten, maar inmiddels heeft hij daar geen last meer van. 

"In de groei heb ik veel last gehad van mijn knieën, omdat ik een lange slungel werd", begint Van de Ven zijn verhaal. Hij staat bekend om zijn snelheid, maar dit is niet altijd het geval geweest. "Als ik moest draaien, leek ik wel een tractor. Maar door veel te trainen, kwam de snelheid weer terug. De laatste jaren ben ik fysiek wel ’groter’ geworden. In Engeland zitten we ongelooflijk veel in de sportschool, waardoor ik in mijn ene jaar bij Spurs al vijf kilo aan spierkracht ben aangekomen."

Van origine is Van de Ven een centrale verdediger, maar hij kan ook als linksback uit de voeten. "Dus waar de trainer me wil gebruiken, speel ik gewoon", reageert de tweevoudig Oranje-international. De laatste wedstrijden van het seizoen stond hij bij Tottenham Hotspur linksback door schorsingen en blessures. "Dat ging prima en ook bij Wolfsburg en FC Volendam heb ik op die plek gespeeld. Ook het systeem maakt me niet zo veel uit."

Van de Ven heeft nooit getwijfeld aan zijn eigen kwaliteiten. "Want als ik er niet klaar voor was, had ik nooit een stap van Wolfsburg naar Tottenham Hotspur kunnen maken", legt hij uit. "De manier waarop Postecoglou (trainer van Tottenham, red.) over voetbal denkt, zijn visie, ligt me wel. We spelen van achteruit en als centrale verdediger houd ik ervan lekker veel aan de bal te komen. Dat we met veel ruimte in de rug spelen, is met mijn snelheid niet erg."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: