Van de Ven dankt Hulshoff en Jonk voor start carrière

Van de Ven dankt twee trainers voor begin carrière: 'Was totaal niet in beeld'

5 juni om 07:37

Micky van de Ven heeft een dankwoord uitgesproken naar zijn oud-trainers Wim Jonk en Sipke Hulshoff. Volgens de EK-ganger zijn die twee trainers er verantwoordelijk voor, dat hij nu op dit niveau mag meedraaien.

De verdediger van Tottenham Hotspur is vooral blij met de invloed van Jonk. De coach stond op in een tijd dat weinig mensen het in Van de Ven zagen zitten bij Volendam. "Ik was totaal niet in beeld bij het eerste. En daarvoor was het óók al een paar keer de vraag geweest of ik nog een jaar door mocht of niet. Een trainer kan je maken en breken en Wim is degene die ervoor heeft gezorgd dat ik op dit podium mag staan. Als hij er niet was geweest, dan weet ik niet waar ik nu had gestaan", is Van de Ven openhartig tegen De Telegraaf.

Volgens Van de Ven was Jonk degene die bepaalde specifieke kwaliteiten in hem zag. "Hij zag bij mij het voetballen van achteruit met lef, het durven indribbelen en mijn snelheid. Ik was 18 jaar oud en natuurlijk nog best wel wild. Dus er moest aardig aan me worden geschaafd en gesleuteld. Dat is hem gelukt. Ik denk er vaak aan dat het soms een dubbeltje op zijn kant is en dat een trainer het maar net in je moet zien zitten."

Bij Hulshoff leerde Van de Ven vooral dingen aan zijn spel toevoegen. Dingen waar hij tot op de dag van vandaag dankbaar voor is. "Met de verdedigers trainden we heel veel met Sipke. Hij bracht ons aan de hand van beelden en op het veld slimmigheidjes bij: goed staan met verdedigen, de juiste lichaamstaal hebben en tegenover een sterke spits niet te gretig zijn." Hulshoff was afgelopen seizoenen assistent-trainer bij Feyenoord en gaat nu ook mee met Arne Slot naar Liverpool.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!