Fernandes en Dias lovend over optreden Conceição bij Portugal

Conceição maakt indruk: 'Je kunt zien dat hij naar zijn adviezen heeft geluisterd'

5 juni om 08:45
Laatste update: 5 juni om 09:12

Francisco Conceição heeft een uitstekende indruk achtergelaten bij Portugal tijdens het oefenduel met Finland. Bruno Fernandes en Rúben Dias waren lovend over de 21-jarige vleugelaanvaller, die twee assists gaf op Fernandes. 

Bij Ajax wist Conceição geen basisplaats af te dwingen, maar bij FC Porto speelde hij zich in de kijker van de Portugese bondscoach Roberto Martínez. In de tweede helft gaf de aanvaller twee assists op Fernandes en gaf zodoende zijn visitekaartje af. "Francisco speelde heel goed, hij legt veel energie in zijn spel en is erg dreigend. Francisco is iemand die vaak op de goede positie staat en heel snel reageert op situaties", vertelt Fernandes na afloop tegen RTP3

"Je kunt zien dat Francisco veel met zijn vader heeft gewerkt en goed naar zijn adviezen heeft geluisterd. Met Francisco erbij zijn we een nog completere ploeg", vervolgt Fernandes zijn lofzang over het optreden van Conceição, die door FC Porto voor vijf seizoenen is vastgelegd. De oefenwedstrijd tegen Finland was voor de vleugelaanvaller zijn tweede interland.

Ook Rúben Dias heeft lovende woorden over Conceição. "Ik heb nog niet vaak met hem gespeeld, maar hij heeft mij in positieve zin verrast. Ik denk dat hij met zijn kwaliteiten een toegevoegde waarde kan zijn voor ons elftal", aldus de centrale verdediger. "Francisco had deze keer een grote impact op de wedstrijd. Hij liet ons allemaal zien hoeveel energie je in een wedstrijd moet stoppen."

Voor Portugal begint het EK in Duitsland op dinsdag 18 juni met een wedstrijd tegen Tsjechië. Verder zijn de Portugezen in de groepsfase gekoppeld aan Turkije en Georgië.