De Boer en Mühren vertellen ideale Oranje-middenveld

De Boer spreekt voorkeur uit: 'Dat doet pijn, want je kunt bijna niet om hem heen'

5 juni om 09:33

Ronald de Boer zou Teun Koopmeiners op de bank zetten bij het Nederlands elftal. De middenvelder heeft een goed seizoen achter de rug bij Atalanta, maar de voorkeur van de oud-voetballer gaat uit naar Tijjani Reijnders. Ook komt Arnold Mühren te spreken over zijn ideale Oranje-middenveld.

In het oefenduel met Duitsland (2-1 nederlaag) bestond het middenveld uit Jerdy Schouten, Reijnders en Joey Veerman. Als Frenkie de Jong niet fit genoeg is, zou De Boer vasthouden aan dat trio. "Omdat Schouten en Veerman een goed duo vormen bij PSV. En omdat Reijnders als aanvallende middenvelder ook diepgang heeft zonder de bal en dan aansluit bij de aanval", aldus De Boer in gesprek met de NOS.

Dat betekent dat Koopmeiners op de bank zou beginnen, ondanks zijn goede prestaties in het afgelopen seizoen. "Dat doet pijn, want je kunt bijna niet om hem heen. Maar ik heb het gevoel dat Reijnders beter in het team past", stelt De Boer. Mühren neemt Koopmeiners wel op in zijn ideale middenveld. "Die heeft een prachtig seizoen gehad en kan zowel aanvallen als verdedigen", aldus de voormalig Oranje-international, die ook Schouten en Veerman zou opstellen.

De Boer twijfelt of een middenveld met twee Eredivisie-spelers niet te licht is voor het EK. "Daarom zijn oefenduels goed. Al zijn Canada en IJsland geen hoogvliegers, het geeft wel een beetje inzicht", vertelt De Boer. Mühren is het niet eens met de twijfels van de oud-voetballer. "Europees hebben Schouten en Veerman bij PSV laten zien dat ze hun mannetje kunnen staan. Er is geen Nederlander die de ballen zo neer kan leggen als Veerman. Ook De Jong niet."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!