Yohannes maakt doelpunt bij interlanddebuut voor Verenigde Staten

Yohannes imponeert: 'Die zie je een andere zestienjarige speler niet maken'

5 juni om 09:51
Laatste update: 5 juni om 09:55

Lily Yohannes, speelster van de Ajax Vrouwen, heeft haar debuut bij de Verenigde Staten bekroond met een doelpunt. Ze had slechts tien minuten nodig om haar eerste interlandtreffer te maken en na afloop was ze door het dolle heen. Ook ploeggenoot Sophia Smith is onder de indruk van de zestienjarige Yohannes.

Bij een 2-0 voorsprong mocht Yohannes in de 72e minuut invallen. Tien minuten later was ze al trefzeker en hiermee werd ze de op twee na jongste doelpuntenmaker ooit voor het Amerikaanse elftal. Na een lage voorzet van Trinity Rodman schoof Yohannes de bal in het doel en zette ze de eindstand op het scorebord: 3-0.

"Het is echt een droom die uitkomt", reageert Yohannes na afloop bij de Amerikaanse televisiezender TNT Sports. "Ik heb het scenario al zo vaak in mijn hoofd afgespeeld. De steun van mijn teamgenoten, die allemaal naar me toe renden, maakte het nog specialer."

Ploeggenoot Smith was na de oefenzege lyrisch over de kwaliteiten van Yohannes. "Lily is een baller. Vanaf dag één liet ze passes zien die je een andere zestienjarige speler niet ziet maken. Zelfs routiniers laten dat niet zien. Ze is een natuurtalent. Dat ze nu een doelpunt maakt is geweldig. Dat heeft ze verdiend."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!