Ajax en 'weergaloos supertalent' (16) drogen Feyenoord af in Eredivisie Vrouwen

Ajax en 'weergaloos supertalent' (16) drogen Feyenoord af in Eredivisie Vrouwen

10 februari - 16:21 Laatste update: 16:26
143

De drie punten in de Klassieker zijn zaterdagmiddag een prooi geworden voor Ajax Vrouwen. In de Johan Cruijff Arena, gevuld met vijftienduizend supporters, kreeg Feyenoord met grote cijfers klop: 4-0.

Ajax kwam al vroeg op voorsprong, via de grote uitblinkster: de pas zestienjarige Lily Johannes passeerde de Feyenoord-doelvrouw met een bekeken boogballetje. Vervolgens dreven Romée Leuchter, Tiny Hoekstra (assist Yohannes) en Chasity Grant de score op naar 4-0. Kansen op een vijfde goal waren er genoeg, maar gescoord werd er niet meer.

Wedden

Meer odds

'Ze is pas zestien lentes jong, Yohannes, nog vier maanden om precies te zijn. Maar ze voetbalt alsof ze al 300 wedstrijden op het hoogste niveau in de benen heeft, zo makkelijk lijkt het allemaal te gaan als de tiener de bal beroerd', schrijft De Telegraaf over het 'weergaloze supertalent' van Ajax. Yohannes kreeg een publiekswissel en werd verkozen tot 'Woman of the Match'.

Door de zege op Feyenoord verkleint Ajax de achterstand op koploper FC Twente naar negen punten. Titelprolongatie lijkt echter geen haalbare kaart meer. Begin volgende maand gaan de Amsterdamse vrouwen op bezoek in Enschede. In de Champions League wacht grootmacht Chelsea.